Alapfokú játékvezetői tanfolyam vizsgája, 2009. június 4., Debrecen

Az alapfokú játékvezetői tanfolyam vizsgáztatására két olyan neves személyiség érkezett Debrecenbe, akik a világ röplabdázásának meghatározó szereplői.   

Hóbor Béla eddig három olimpián vett részt játékvezetőként, emellett számos nemzetközi versenyen (Világ Liga, Világ Kupa, Európa Bajnokság, Bajnokok Ligája) működött közre. Hat éve egyfolytában ő nyeri a Magyarország legjobb játékvezetője címért alapított vándorkupát. 2008-ban Pekingben a 2000-es évhez hasonlóan olimpiai döntőt vezetett.

Herpai László szintén nemzetközi játékvezető, aki azért nem vezet már mérkőzéseket, mert az összeférhetetlen lenne a Nemzetközi Röplabda Szövetségben (FIVB) betöltött magas rangú pozíciójával. Ő ugyanis az FIVB Játékszabály Bizottságának a tagja, illetve a Magyar Játékvezetői Testület elnöke.

Maga a tanfolyam zárása egy nagyszerű filmvetítéssel kezdődött, melyben élménydús motivációt kaphattak a jelenlévők a röplabdázás és a játékvezetés irányába.

Ezt követően írásbeli majd szóbeli vizsgára került sor, melyen öten szereztek alapfokú játékvezetői képesítést. Az új játékvezetők: Besenyei Csilla, Kónya Gábor, Kovács Ákos, Lajkóné Molnár Beatrix, Szabó Kármen.

A felkészítőknek, Rejtőné Papp Grétának, Szabó Péternek, Szőke Bélának és Varga Árpádnak köszönjük áldozatkész, lelkes munkájukat;  a vizsgáztatóknak türelmüket, segítőkészségüket. Az újdonsült játékvezetőknek magas szintű mérkőzéseken határozott, de a röplabda iránt alázatos működést kívánunk!