Akikre büszkék vagyunk

Első osztályú játékvezetők

Ismét egy örömhír a megyei röplabda háztájáról:

Jámbor Tamás és Suba István immár NB I-es játékvezetők. A két sportember eddigi életútja sok közös vonást mutat: Mindketten középiskolában tanítanak, mindketten a DEAC NB I-es csapatában játszottak, majd pályafutásuk befejezését követően előtérbe került életükben a játékvezetés. 2010-ben tettek I. osztályú játékvezetői vizsgát, majd a pozitív ellenőri jelentések hatására 2013. végétől a legmagasabb szintű hazai mérkőzéseken működhetnek.

Jelenleg egy mentori programban is részt vesznek, ahol tovább bővíthetik ismereteiket. Mentoruk Hóbor Béla, aki négy Olimpián tevékenykedett. 2000-ben, Sydneyben és 2008-ban, Pekingben olimpiai döntőkön volt második játékvezető. 2004-ben, Athénban az olasz-orosz férfi elődöntőn bíráskodott, 2012-ben Londonban az orosz-brazil döntőt vezette. Emellett számos nemzetközi versenyt (Világ Liga, Világ Kupa, Európa Bajnokság, Világbajnokság, Bajnokok Ligája) irányított. A hajdú-bihari kötődést erősíti, hogy eddig négy Eötvös Kupán volt első játékvezető. Többek között Jámbor Tamással és Suba Istvánnal is vezettek már Eötvös Kupa döntőt.

A két hajdú-bihari játékvezetőnek gratulálunk és további sportsikereket kívánunk!

2012. december 13-án az Országházban jelentős kitüntetésben részesült FARKAS ISTVÁNNÉ "a diáksportban kifejtett több évtizedes kiemelkedő munkáért".

Az emlékplakettet Balogh Gábortól, a Magyar Diáksport Szövetség új elnökétől és Kövér László házelnöktől vehette át a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség titkára.

A kitüntetések átadására a Magyar Diáksport Szövetség 25 éves születésnapja alkalmából került sor.

A Magyar Diáksport Szövetség  25 éves történetének minden évében jelentős szerepet vállat sokak Gyöngyikéje vagy Gyöngyi nénije, aki a 25 év első 4 évében saját diákcsapataival szerepelt az országos döntőkben, majd az elmúlt 21 évet a Magyar Diáksport Szövetség  Röplabda Munkabizottságának vezetőjeként segítette.

 

A kitüntetéshez szívből gratulálunk!

A megyei közgyűlés PÓSER PÁL részére több éven keresztül kifejtett kiemelkedő színvonalú és eredményes edzői és sportvezetői tevékenységéért Kovács Pál-díjat adományozott.

A kitüntetéshez szívből gratulálunk!

A leghosszabb ideig tartó teremröplabdázás világcsúcsát tartják megyénk röplabdázói!!!

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése a megyei röplabda szövetség elnöke, SZOMBATHY ANDRÁS részére Debrecen röplabdasportjában betöltött meghatározó szerepű sportvezetői munkássága elismerésekért Debrecen város Hajós Alfréd díját adományozta.

http://www.hunvolley.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=380:szombathy-andras-hajos-alfred-dijas&catid=1:latest-news&Itemid=50

A megyei röplabdasport két kimagasló személyisége POLGÁR SÁNDOR, a Tóth Árpád Gimnázium nyugalmazott igazgatója és PÓSER PÁL, a megyei röplabda szövetség tiszteletbeli elnöke a megyei önkormányzat emlékérmét vehették át Szólláth Tibortól, a megyei közgyűlés alelnökétől. Mindkét kitüntetettnek szívből gratulálunk!

Örömünnep az Agráron: A csepeli 3:1-es vereséget követően most minden összejött. A visszavágó előtt volt játékosai és a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség vezetői köszöntötték FODOR ANTAL edzőt hatvanadik születésnapja alkalmából, majd mostani játékosai három izgalmas játszmában harcolták ki a felsőházba jutást. A születésnaphoz és a feljutáshoz szívből gratulálunk!

2006. december 8-án dr. Buda György elnök a Magyar Röplabda Szövetség fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen a Magyar Röplabdasport fejlesztésében és fenntartásában nyújtott kimagasló szakmai tevékenységéért FARKAS ISTVÁNNÉ részére a "Magyar Röplabdáért Emlékplakett"-et adományozta.

 Rácz Róbert a megyei közgyűlés elnöke SZOMBATHY ANDRÁS részére több éven keresztül kifejtett kiemelkedő színvonalú és eredményes edzői, testnevelő tanári és sportvezetői tevékenységéért Kovács Pál-díjat adományozott.

Mindkét kitüntetettnek gratulálunk!!!