HAJDÚ-BIHAR MEGYEI NYÍLT NŐI ÉS FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKSÁG
2020/2021. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

1. A bajnokság célja:                                                 

-        A bajnokságban elért eredmények alapján megállapítani a 2020/2021. évi női illetve férfi NYÍLT Megyei Bajnokság győztesét és helyezettjeit.

-        Lehetőséget biztosítani a röplabdázás rendszeres és versenyszerű űzésére.

-        A sportág népszerűsítése.

-        Biztosítani a fiatal röplabdázók versenyeztetését, és az ifjú tehetségek megismerését.

2. A bajnokság rendezője:

A bajnokságot a Hajdú- Bihar  Megyei  Röplabda  Szövetség  rendezi, lebonyolítója  a versenybizottság.
A versenybizottság elnöke: Szombathy András, tagja: Orenstein József.

3. A bajnokságra való nevezés:

A bajnokságra nevezhet minden röplabda szakosztállyal rendelkező egyesület, sportkör, DSE és DSK, amennyiben ezen versenykiírás rendelkezését  elfogadja.

4. A bajnokságra való részvétel: A 2020/2021-es megyei bajnokságban azok a játékosok nem szerepelhetnek, akik az adott évi NB I-es vagy NB II-es felnőtt bajnokságban már pályára léptek.

A férfi bajnokságban nők szerepelhetnek, a női bajnokságban férfiak nem szerepelhetnek.

A bajnokságra a nevezési határidő: 2020. szeptember 27. (vasárnap) 12.00 óra

A nevezéshez szükséges a nevezési díj befizetése és orvosi igazolással ellátott összesítő névsor (vagy ennek hiányában aláírással ellátott nyilatkozat arról, hogy saját felelősségére vesz részt a bajnokságban az adott játékos). A nevezésen kérjük feltüntetni a terem pontos címét, azt, hogy a csapatok hazai mérkőzéseiket milyen időpontban kívánják KEZDENI, valamint a kapcsolattartó nevét,  mobilszámát, e-mail címét. Csak az összesítő névsoron lévő játékosok szerepelhetnek a bajnokságban, új játékos nevezéséhez a versenybizottság engedélye szükséges.

5. A bajnokság ideje és helye:

A bajnokság őszi és tavaszi fordulókból áll. (A nevezett csapatok létszámától függően). A mérkőzéseket a sorsolás szerinti pályaválasztó által megnevezett teremben kell lejátszani.

6. A bajnokság rendszere és lebonyolítása:

A nevezett csapatok létszámától függően később kerül kihirdetésre. (Vagy körmérkőzéses rendszerben oda- vissza pályaválasztói joggal kerül lebonyolításra, vagy minden csapat rendezett egy hazai fordulót.)

A bajnokság sorsolása nyilvános. Szeptember 28-án (hétfőn) 19.30-kor a DSZC Beregszászi Pál Szakközépiskola tornatermében lesz megtartva, melynek eredményéről a nem jelenlévő, nevezett csapatokat értesítjük.

7. Költségek:

A bajnokság költségeit a résztvevő csapatok viselik.

A nevezési díj összege 20.000 Ft csapatonként

Óvási díj: 2000 Ft

Fellebbezési díj: 4000 Ft

Játékvezetői díj: 3.000 Ft + útiköltség. (A játékvezetői költségeket a pályaválasztó csapat fizeti a mérkőzés előtt. Útiköltség csak tömegközlekedési eszköz viteldíja számolható el. Négy csapatos torna rendszerű lebonyolítás esetén 10.000 Ft / torna, három csapatos torna rendszerű lebonyolítás esetén 7.000 Ft / torna.

Jegyzőkönyvvezetőt a pályaválasztó csapatnak kötelessége biztosítani.

7. Helyezések eldöntése:

A ki nem álló csapat pontot nem kap, a mérkőzés eredményét 3-0 (75-0) ((vagy 2:0, 50:0)) arányban az ellenfél javára írjuk. Az azonos pontszámot elért csapatok között a játszmaarány, ha az is azonos, akkor a poén arány, ennek egyezése esetén az egymás elleni eredmény dönt. A bajnokság nyertese jogot szerez az NB II. bajnokságban való indulásra.

8. Díjazás:

A bajnokságban induló csapatok oklevél, az I-III. helyezett csapat érem díjazásban részesül.

9. Egyéb rendelkezések:

A sorsolás megtörténte után a csapatok a honlapon láthatják a bajnokság teljes menetrendjét. Ettől csak indokolt esetben a versenybizottság engedélyével és közös írásos (e-mail és facebook is megfelelő)  megegyezéssel lehet eltérni. A mérkőzés előtti 4 napig a mérkőzés időpont módosítása ingyenes, a mérkőzés napja előtti 3. napon az időpont módosítási díja 5.000 forint. A MÉRKŐZÉS NAPJÁN ÉS A MÉRKŐZÉS ELŐTTI NAPON A MÉRKŐZÉS IDŐPONTJÁT MÓDOSÍTANI MÁR NEM LEHET, A MEG NEM JELENT CSAPAT KI NEM ÁLLÓNAK TEKINTENDŐ. Az új időpontban a csapatoknak a módosításkor meg kell egyezniük, anélkül a mérkőzés időpontját módosítani nem lehet. A csapatok egységes és számozott mezben kötelesek mérkőzéseken megjelenni. Óvást a mérkőzések után 8 napon belül kell a versenybírósághoz eljuttatni. Minden egyéb kérdésben, melyről a jelen versenykiírás nem rendelkezik a hivatalos játékszabályok és a MRSZ versenykiírása az irányadó.

2020. szeptember 16.                          

                                                               Hajdú- Bihar Megyei Röplabda Szövetség

                                                                                                   Versenybizottsága