SZI-ZO SPORT HAJDÚ- BIHAR MEGYEI NŐI ÉS FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKSÁG
2013-2014. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

1. A bajnokság célja:                                                 

-        A bajnokságban elért eredmények alapján megállapítani a 2013-2014. évi női illetve férfi Megyei Bajnokság győztesét és helyezettjeit.

-        Lehetőséget biztosítani a megyében a röplabdázás rendszeres és versenyszerű űzésére.

-        A sportág megyei szintű népszerűsítése.

-        Biztosítani a fiatal röplabdázók versenyeztetését, és az ifjú tehetségek megismerését.

2. A bajnokság rendezője:

A bajnokságot a Hajdú- Bihar  Megyei  Röplabda  Szövetség  rendezi, lebonyolítója  versenybizottság.
A versenybizottság elnöke: Szombathy András, tagja: Varga Árpád.

3. A bajnokságra való nevezés:

A bajnokságra nevezhet minden, a megyében működő röplabda szakosztállyal rendelkező egyesület, sportkör, DSE és DSK, amennyiben ezen versenykiírás rendelkezését  elfogadja, továbbá nincs 3 hónapot meghaladó lejárt köztartozása.

4. A bajnokságra való részvétel: A 2013/2014-es megyei bajnokságban azok a játékosok nem szerepelhetnek, akik az adott bajnoki évben NB-s junior illetve felnőtt játékengedéllyel rendelkeznek.

A férfi bajnokságban nők szerepelhetnek, a női bajnokságban férfiak nem szerepelhetnek.

A bajnokságra a nevezési határidő: 2013. szeptember 26. (csütörtök) 12.00 óra

A nevezéshez szükséges orvosi igazolással ellátott összesítő névsor (vagy ennek hiányában aláírással ellátott nyilatkozat arról, hogy saját felelősségére vesz részt a bajnokságban az adott játékos), nevezési díj. A nevezésen kérjük feltüntetni a terem pontos címét, azt, hogy a csapatok hazai mérkőzéseiket milyen időpontban kívánják megrendezni, valamint a kapcsolattartó nevét,  mobilszámát, e-mail címét.

5. A bajnokság ideje és helye:

A bajnokság őszi és tavaszi fordulókból áll. (A nevezett csapatok létszámától függően). A mérkőzéseket a sorsolás szerinti pályaválasztó által megnevezett teremben kell lejátszani.

6. A bajnokság rendszere és lebonyolítása:

A nevezett csapatok létszámától függően később kerül kihirdetésre. Valószínűleg a férfiaknál körmérkőzéses rendszerben oda- vissza pályaválasztói joggal kerül lebonyolításra, a lányoknál pedig minden csapat rendez egy hazai fordulót..

A bajnokság sorsolása nyilvános. Szeptember 27-én (pénteken) 18.00-kor a Bolyai János Általános Iskola tornatermében lesz megtartva, melynek eredményéről a meg nem jelenő nevezett csapatokat értesítjük.

7. Költségek:

A bajnokság költségeit a résztvevő csapatok viselik.

A nevezési díj összege 18.000 Ft csapatonként (Ebből tagdíj 5000 Ft)

Óvási díj: 2000 Ft

Fellebbezési díj: 4000 Ft

Játékvezetői díj: 1600 Ft + útiköltség. (A játékvezetői költségeket a pályaválasztó csapat fizeti a mérkőzés előtt. Útiköltség csak tömegközlekedési eszköz viteldíja számolható el.)

Jegyzőkönyvvezetőt a pályaválasztó csapatnak kötelessége biztosítani.

7. Helyezések eldöntése:

A lejátszott mérkőzéseken a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap. A ki nem álló csapat pontot nem kap, a mérkőzés eredményét 3-0 (75-0) arányban az ellenfél javára írjuk. Az azonos pontszámot elért csapatok között a játszmaarány, ha az is azonos, akkor a poén arány, ennek egyezése esetén az egymás elleni eredmény dönt. A bajnokság nyertese jogot szerez az NB II. bajnokságban való indulásra.

8. Díjazás:

A bajnokságban induló csapatok oklevél, az I-III. helyezett csapat érem díjazásban részesül.

9. Egyéb rendelkezések:

A sorsolás megtörténte után a csapatok e-mailben megkapják a bajnokság teljes menetrendjét. Ettől csak indokolt esetben a versenybizottság engedélyével és közös megegyezéssel lehet eltérni. A mérkőzés előtti 3 napig a mérkőzés időpont módosítása ingyenes, a mérkőzés napja előtti 2. napon az időpont módosítási díja 5.000 forint. A MÉRKŐZÉS NAPJÁN ÉS A MÉRKŐZÉS ELŐTTI NAPON A MÉRKŐZÉS IDŐPONTJÁT MÓDOSÍTANI MÁR NEM LEHET.

A csapatok egységes és számozott mezben kötelesek mérkőzéseken megjelenni. Óvást a mérkőzések után 8 napon belül kell a versenybírósághoz eljuttatni. Minden egyéb kérdésben, melyről a jelen versenykiírás nem rendelkezik a hivatalos játékszabályok és a MRSZ versenykiírása az irányadó.

2013. szeptember 11.                          

                                                               Hajdú- Bihar Megyei Röplabda Szövetség

                                                                                                   Versenybizottsága